Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

Jak cvičit v posilovně

Cvičení v posilovně má několik úskalí. Snadno se podlehne zbytečně velké zátěži - ideální maximum zátěže na posilovacích strojích by měla být jedna desetina vlastní váhy!!!

Posilovací cvik opakovat jenom 15x a pamatovat si, že posilovací fáze je jen při výdechu.

Následují zákonitě protahovací cviky, které jsou ze všeho nejdůležitější.

Pokud se ozve bolest v kloubech, zádech, je vhodná návštěva fyzioterapeuta, protože se někde stala chyba. Například při cvičení je důležité postavení hlavy, mít mírně pokrčené nosné kloubypostavení zad...

Vznik svalové dysbalance je často způsoben nerovnovážným zatížením. Každá polovina těla klienta jinak váží. Toto vyšetření se provádí na dvou vahách a pokud je rozdíl větší než 3 kg, je vhodné pokračovat v balančním cvičení. Nejprve se reflexně stimuluje oslabený kvadrant a posléze na míčích a na balanční točně se upraví svalová nestabilita.

Chrupavky velkých kloubů jsou neustále vystavovány často nesmyslné zátěži. Dochází k jejich opotřebení a regenerace je minimální. Dnes jsou sice umělé náhrady kyčelních kloubů, ramenních kloubů, umělé disky páteře, ale pořád to znamená určité pohybové omezení. Navíc každá operace nese rizikoSprávným držením těla při cvičení minimalizujeme zátěž přenášenou na klouby.

untitled-design-80.png