Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

O své zdraví se musíme starat

Vážení, oslovuji vás, protože předpokládám, že vám není lhostejná úroveň a rozsah poskytované péče ze zdravotního pojištění.

O své zdraví se musíme starat, jsme za něj zodpovědní sami, lékaři a ostatní zdravotničtí pracovníci by nám pouze měli ukázat správnou cestu.

Fyzioterapie, jako nelékařský obor, je tlačen vývojem událostí a některými zájmovými skupinami na slepou kolej...

Fyzioterapeut je schopen svým působením kladně ovlivnit aktuální zdravotní stav pacienta, zkrátit pooperační stav a omezit přísun léků, které mohou mít vedlejší účinky na pacienta. 

Fyzioterapie nepřináší žádná vedlejší zdravotní rizika, naopak - zlepšuje kvalitu života.

Fyzioterapie vychází ze spolupráce pacienta a vytváření zdravých návyků aktivního pohybu v běžném životě, které jsou prospěšné pacientovi, ale nevytváří zisk jiným subjektům zapojeným do systému zdravotní péče.

Mám dojem, že systém je nastavený tak, aby pacient ve finále byl pasivním plátcem léků, kde užívání jedněch vyvolává potřebu užívání dalších, doplňujících (korigujících) následky těch dřívějších. Medikamentozní léčba je preferována i tam, kde stejných nebo lepších výsledků lze dosáhnout fyzioterapií, která je spojena s aktivním zapojením pacienta do terapie.

Fyzioterapie je pro pacienta náročná, nutí ho k aktivnímu přístupu ke svému zdraví a tím je pro něj jednoznačně prospěšnáNemá vedlejší účinky nezatěžuje nadbytečně organismus. Umožňuje mu aktivní zapojení zpět do společnosti.

untitled-design-79.png